drupal

Drupalmodul: Automatisk pinging av Twingly

Twingly bloggsøk er en tjeneste som indekserer blogger, og andre nettsider som har en nyhetsstrøm. Tjenesten leser nettsidens nyhetsstrøm og indekserer det som er å finne i den. Hvis du kun har en ingress i nyhetsstrømmen, så blir bare ingressen indeksert. Har du hele bloggposten i nyhetsstrømmen, blir hele posten indeksert.

Det som har gjort Twingly populært er at flere norske aviser benytter tjenesten til å lenke til blogger som diskuterer deres nyhetssaker. Hvis du lenker til en nyhetssak hos f.eks. Dagbladet i en bloggpost, så kan du varsle Twingly. Etter noen minutter kommer en lenke til din blogg under nyhetssaken:

Du kan pinge/“twingle” manuelt her eller du kan gjøre det automatisk ved å legge til http://rpc.twingly.com til tjenestelisten i ditt bloggverktøy. Drupal har ingen slik liste. Drupal har derimot en ping-module innebygget som varsler Ping-O-Matic når nettstedet ditt oppdaters. Ping-O-Matic er en tjeneste som varsler en rekke andre tjenester. Ping-modulen kommer med en “hook” som lar deg legge til flere tjenester ved å implementere denne i en modul, det har jeg gjort.

Nå kan du Twingle automatisk hvis du har Drupal 6. Last ned vedlagt fil, pakk den ut og last mappen opp til katalogen /sites/all/modules. Du aktiverer modulen på modullisten i administrasjonspanelet ditt. Twingly-modulen er avhengig av den inkluderte Ping-modulen som følger en standard Drupal installasjon. Pingen utføres når “cron” kjøres. “Cron” er oppgaver som webtjeneren kjører med jevne mellomrom. Det finnes også en drupal-modul som kjører cron for deg: Poormans Cron.

Håper modulen kan være til glede for noen.

Nytt kommentarspamfilter: Mollom

Jeg har tideligere benyttet Akismet fra selskapet bak Wordpress, men siden Akismetmodul til Drupal 6 fortsatt mangler tenkte jeg at jeg skulle prøve noe nytt.

Mollom er en ny tjeneste som er utviklet av Dries Buytaert (han er også opphavsmann til Drupal-prosjektet) og Benjamin Schrauwen. Alle poster får en score, også kan en filtrere hva en tillater offentligjort på grunnlag av denne. Om Mollom ikke klarer å bestemme seg for om teksten som testes er spam eller ham(ønsket), så blir brukeren utfordret til en såkalt captcha-test, der en må skrive av noen tall og bokstaver. I tillegg til spam-kontroll, så kan Mollom også være en god støtte når det kommer til kvaliteten på brukerbidratt innhold, som kommentarer.

Nå skal jeg i første omgang teste spam-filtreringen, også får jeg se om jeg senere tester ut kvalitetskontrollfunksjonaliteten i en annen sammenheng.

Det jeg da mener å si med alt dette, er at kommentarer kan nå igjen postes uten at en trenger addere seg frem til innsending.

Hvordan få MarsEdit 2.0 til å fungere med Drupal, uten bloggmodulen

Det går litt trått med bloggingen her, så kanskje en bloggverktøy som MarsEdit 2.0 er det som skal til? Med MarsEdit så kan jeg administrere bloggen, og poste nye blogginnlegg rett fra skrivebordet, uten å åpne nettleseren.

Men det var ikke helt rett fram å få MarsEdit til å poste standardartikler til Drupal. MarsEdit ser ut til å automatisk ville poste til brukerens blogg, noe som krever at flerbrukerbloggmodulen, er aktivert. Jeg er bare meg på bloggen min, så jeg ønsker ikke å ha HP's blogg som en seksjon av bloggen min.

Så, hvordan få MarsEdit til å fungere likevel?

  1. Aktiver Blog-API-modulen.
  2. Konfigurer Blog-API-modulen, aktiver Story (standard Drupalinstallasjon)
  3. Opprett webloggen i MarsEdit.
  4. Høyreklikk kontoen i MarsEdit, velg 'Edit Settings', og i Blog-ID feltet skriver du 'story' (uten tøddler).

Så er det bare å poste!

Dette blogginnlegget er skrevet, og postet i MarsEdit.