Drupalmodul: Automatisk pinging av Twingly

Twingly bloggsøk er en tjeneste som indekserer blogger, og andre nettsider som har en nyhetsstrøm. Tjenesten leser nettsidens nyhetsstrøm og indekserer det som er å finne i den. Hvis du kun har en ingress i nyhetsstrømmen, så blir bare ingressen indeksert. Har du hele bloggposten i nyhetsstrømmen, blir hele posten indeksert.

Det som har gjort Twingly populært er at flere norske aviser benytter tjenesten til å lenke til blogger som diskuterer deres nyhetssaker. Hvis du lenker til en nyhetssak hos f.eks. Dagbladet i en bloggpost, så kan du varsle Twingly. Etter noen minutter kommer en lenke til din blogg under nyhetssaken:

Du kan pinge/“twingle” manuelt her eller du kan gjøre det automatisk ved å legge til http://rpc.twingly.com til tjenestelisten i ditt bloggverktøy. Drupal har ingen slik liste. Drupal har derimot en ping-module innebygget som varsler Ping-O-Matic når nettstedet ditt oppdaters. Ping-O-Matic er en tjeneste som varsler en rekke andre tjenester. Ping-modulen kommer med en “hook” som lar deg legge til flere tjenester ved å implementere denne i en modul, det har jeg gjort.

Nå kan du Twingle automatisk hvis du har Drupal 6. Last ned vedlagt fil, pakk den ut og last mappen opp til katalogen /sites/all/modules. Du aktiverer modulen på modullisten i administrasjonspanelet ditt. Twingly-modulen er avhengig av den inkluderte Ping-modulen som følger en standard Drupal installasjon. Pingen utføres når “cron” kjøres. “Cron” er oppgaver som webtjeneren kjører med jevne mellomrom. Det finnes også en drupal-modul som kjører cron for deg: Poormans Cron.

Håper modulen kan være til glede for noen.

AttachmentSize
twingly.zip1.71 KB

Multiping

Du kunne ikke tenke deg å skrive modulen slik at den fungerer med Multiping-modulen også?
Jeg har ikke fått Twingly-pinging til å fungere direkte derfra før.

Hadde du hatt mulighet til å legge til Comment_notify eller CommentRSS (helst sistnevnte) slik at det er mulig å følge med på svarene her? Mye greiere.

Den er ikke ute for Drupal 6 enda

Snodig at ikke twingly fungerer derfra, det var bare å endre pingadressen, ellers var ping-oppsettet helt likt som Ping-O-Matics. Et grensesnitt for å legge til flere tjenere hadde kanskje vært morsomt, men jeg har ikke behov for det selv og jeg har heller ikke tid til det.

Kommentarvarsling tror jeg avventer. Det skjer jo ikke så mye her, og siste kommentarer er i margen. Jeg planlegger også å bytte ut Drupal med et egenutviklet CMS.

Adding på Drupal.org

Har du lagt modulen til på Drupal.org forresten?

Jeg har ikke satt meg inn i

Jeg har ikke satt meg inn i hvordan det gjøres enda. Får se neste gang jeg trenger å prokrastinere litt. :P

Det første man må gjøre er å

Det første man må gjøre er å besøke: http://drupal.org/cvs-application

hva heter pinging på engelsk?

Hei, lurte på ordet ping er det samme som heter “articles directories”?
Fordi jeg fikk høre fra en anne SEO ekspert at jeg må begynne å bruke “articles directories”.
Jeg har en Nettbutikk i Magento. Finnes noe spesiell twingly for Magento?
Mvh

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • You can use Markdown syntax to format and style the text. Also see and Markdown Extra for tables, footnotes, and more.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options